Reforça el sistema inmunològic amb l’alimentació

Share Button

L’alimentació és clau a l’hora de reforçar les nostres defenses i consumir determinats productes pot procurar-nos les vitamines, minerals i antioxidants que necessitem sense haver de recórrer als suplements. Els cítrics de bon matí, amb la seva vitamina C i el seu poder alcalinitzant, són una excel·lent opció per començar el dia. Però hi ha més …

En puntdesabor tenim les millors fruites i verdures ecològiques que pugues comprar online. Recorda que els nostres productes ecològics estan certificats segons normativa europea. Els productes certificats ecològics són aquells que garanteixen, al 100%, que la procedència dels productes és de l‘agricultura ecològica. Acrediten de manera oficial que han estat produïts sense pesticides, plaguicides químics, ni conservants ni organismes modificats genèticament, a més de respectar el medi ambient.

 

 • Aliments fermentats: quasi totes les cultures han consumit durant segles aliments fermentats. Ajuden a restaurar l’equilibri saludable de les bacteries intestinals i milloren considerablement la digestió, base fonamental per a un sistema immunològic eficient. Beure una mica de Kefir cada dia, menjar pa de massa fermentada i amanir els nostres plats amb salses fermentades resulta excel·lent per al nostre organisme.
 • Oli de Coco Verge: és molt beneficiós per a la tiroide i per tant per al metabolisme. L’oli de coco és ric en àcid làuric, que en el nostre interior es converteix en monolaurina, el component de la llet materna que reforça la immunitat del nadó. Com té bona resistència a la calor, l’oli verge de coco es pot utilitzar per fregir o coure, en substitució de la mantega.
 • Verdures ecològiques de proximitat: omplir el rebost amb productes orgànics, lliures de pesticides, ens assegura una excel·lent font de vitamines i minerals sense les toxines que alteren la nostra salut. És clau menjar aliments de temporada i produïts el més a prop possible, per evitar el deteriorament que ocasiona el pas del temps. Cultivar la nostra pròpia bròquil o pimentons a la terrassa de casa podria ser un dels bons propòsits per l’any nou. És més fàcil del que pot semblar.

 • Nabius: els nabius silvestres contenen fitoquímics de gran abast, com ara l’antocianina, que proporciona el seu color blau i que té elevat poder antioxidant. Entre els seus efectes terapèutics coneguts estan la reducció de les malalties coronàries, els efectes antitumorals, antiinflamatoris i antidiabètics, a més de la millora de l’agudesa visual i del comportament cognitiu.
 • Fongs: els bolets contenen una gran quantitat de vitamines, inclosa la vitamina D. És més, es tracta d’un dels aliments que pot ofereix aquest potenciador immunològic. També contenen beta-glucans, que poden activar o modular el sistema immunològic. Resulten especialment beneficiosos els fongs Reishi, Shitake i Maitake.
 • Alga Chlorella: és una alga unicel·lular d’aigua dolça que atrapa les toxines com el mercuri i les retira de l’organisme. La Chlorella també ajuda a processar millor l’oxigen, a netejar la sang i a promoure el creixement i la reparació dels teixits. El 40% del seu pes, ja dessecat, són proteïnes, tot i que per al seu consum ha d’estar processada abans de ser inclosa com a ingredient de preparats alimentaris.
 • Te verd: el te verd conté polifenols en forma de substàncies químiques naturals trucades catequines. Aquests compostos tenen molts beneficis per a la salut, amb efectes positius en els cinc òrgans vitals, especialment el cor, i poden ajudar a estimular el sistema immunològic.
 • All: resulta un ingredient imprescindible en la dieta saludable, ja que l’all és antibacterià, fungicida i antiviral. En els guisats hivernals es converteix en l’aliat d’excepció davant les malalties d’aquesta època. A més del seu conegut poder anticoagulant, aquest bulb tradicional de la dieta mediterrània és un antibiòtic natural amb propietats expectorants, contra la tos i la ronquera.
 • Cúrcuma: aquesta senzilla espècia de color taronja brillant té una alta capacitat antioxidant i se sap que és un agent anti-càncer. La seva capacitat antioxidant és 8,5 vegades més potent que la de les vitamines C i E. La medicina ayurvédicautiliza la cúrcuma com a important medicament anti inflamatori. Es pot afegir a sopes, guisats i arrossos per aportar-altre saludable toc
 • Pebre Negre: és l’espècia més popular i ja en l’antiguitat s’utilitzava per tractar la bronquitis aguda. Conté manganès, ferro i vitamina K, millora la digestió i la salut intestinal. En consumir pebre s’estimula la secreció d’àcid clorhídric, essencial per digerir els aliments i evitar així la proliferació de bacteris que causen alteracions gastrointestinals com els gasos, la diarrea o el restrenyiment. A més de carminativa o diürètica, el pebre també té capacitat antioxidant, antibacteriana i d’estimular la descomposició de les cèl·lules de greix.
 • Orenga: fresca o seca, l’orenga és una herba aliada quan els refredats aguaiten. L’orenga té capacidadantimicrobiana, antitumoral, antisèptica, tònica i digestiva. En infusió és molt eficaç contra la tos, l’afonia i les molèsties de coll. El seu agent actiu, l’àcid rosmarínic, és un poderós anti-oxidant.
 • Canela: aquesta espècie originària de Sri Lanka és un poderós agent antimicrobià, letal per nombrosos bacteris com la I. coli. També conté compostos antiinflamatoris, és relaxant, beneficiosa per al cor i ajuda a reduir el colesterol, els triglicèrids i el sucre en sang. A més d’afegir-la a postres i a guisats amb tint oriental, també és una saludable costum incloure a la canyella a la tassa de cafè o cacau, en sucs, infusions, torrades i cereals.
 • Claus d’olor: els fruits de l’arbre del clau, nadiu d’Indonèsia, contenen eugenol, un poderós antisèptic i anestèsic, d’aquí els seus beneficis en dolors de queixal i de coll. En plats com l’arròs amb llet l’aroma del clau resulta exquisit.
 • Gingebre: aquest rizoma típic de la gastronomia asiàtica conté gingerol, un supressor del càncer. El gingebre també és excel·lent per a la digestió, alleuja les flatulències i la inflamació de coll. A més d’ingredient de guisats i rebosteria, el gingebre permet elaborar delicioses infusions. Si també afegim una branqueta de canyella, tenim un càlid tònic, ideal abans d’anar a dormir.
 • Caiena: el xili en pols conté betacarotè, un fort anti-oxidant i és una font considerable de vitamina C i Aespecialmente. La capsaïcina, una de les substàncies responsables de la sensació picant, és un efectiu antibiòtic i s’ha demostrat que provoca la destrucció de les cèl·lules cancerígenes en laboratori. Amb tot, es considera saludable consumir menjar picant, que a més estimula les endorfines que ens donen sensació de benestar, tan necessària quan baixen les hores de llum. Una mica de caiena a la tassa de xocolata ens aporta una altra versió de l’experiència.
 • Timó: els egipcis ja utilitzaven aquesta herba per embalsamar els seus difunts. La cuina mediterrània també la inclou freqüentment en les seves receptes, per adobar i amanir. Aquesta aromàtica planta conté flavonoides i àcids fenólicoscomo el cafeic o el rosmarínico. L’essència es compon fonamentalment de timol i confereix a l’herba propietats tonificants, estimulants de la gana, espasmolítiques, antisèptiques, expectorants i antifúngiques. Els àcids fenòlics reforcen l’acció antisèptica. El timó s’ha emprat contra la tos ferina, les inflamacions cròniques dels bronquis, l’asma, el mal de panxa, els trastorns digestius i la diarrea. Amb tot, una sopa de timó per entonar les fredes nits de l’hivern és una opció guanyadora. El mateix que una infusió de farigola i saüc, si és que el refredat ja ens ha enxampat.

puntdesabor, la teua tenda de productes ecològics
Compra online la millor fruita i verdura ecològica de tot l’Estat

Comments are closed.