Bodegas Iranzo

Share Button

Recorda que pots comprar tots aquests vins accedint a la nostra tenda online www.puntdesabor.com

 

logo_web_to_bodegas_iranzo03Els cognoms Iranzo i Pérez-Duc es troben a la comarca d’Utiel-Requena immediatament després de la conquesta d’aquestes terres als àrabs pel rei Ferran III de Castella, al segle XIII.

En 1429, la família Iranzo, rep del Rei D. Joan II de Castella, executòria de noblesa.

En 1646 D. Pedro Yuste Iranzo rep del Rei D. Felipe IV d’Habsburg, executòria per la qual se li nomena Agutzil Major de la Vila d’Utiel, amb privilegi de daga i espasa.

Respecto a la família PérezDuc, en la Història de Requena escrita en 1890 per D. Enrique Herrero i Moral, es diu, descrivint les cases blasonades de la Ciutat medieval: la de l’anomenat Palau, conegut pel de Fernando Pérez-Duc , els senyors la van heretar com vinculada dels primers cavallers pobladors .

La casa actual de la família Iranzo PérezDuc a Requena va ser construïda en 1794, i està catalogada com a Bé d’Interès Cultural per la Generalitat Valenciana.

S. XVIII. En diversos registres fiscals apareixen diversos membres de la família Iranzo com a propietaris de vinyes.

1896. Està documentada la titularitat d’un celler d’elaboració de vins a Caudete per D. Victor Iranzo, ascendent dels actuals propietaris de Cellers Iranzo.

1948. D. Enrique Iranzo, pare dels actuals propietaris de Cellers Iranzo, comença l’embotellament de vins sota la marca “Cañada Profunda“.

1994. La família Iranzo PérezDuc realitza el seu primer embotellament de vins amb aval d’agricultura ecològica.

La casa actual de la família Iranzo PérezDuc a Requena va ser construïda en 1794, i està catalogada com a Bé d’Interès Cultural per la Generalitat Valenciana.