¡benvinguda primavera! Fruites i verdures d’aquesta temporada…

Share Button

En puntdesabor tenim les millors fruites i verdures ecològiques que pugues comprar online. Recorda que els nostres productes ecològics estan certificats segons normativa europea. Els productes certificats ecològics són aquells que garanteixen, al 100%, que la procedència dels productes és de l‘agricultura ecològica. Acrediten de manera oficial que han estat produïts sense pesticides, plaguicides químics, ni conservants ni organismes modificats genèticament, a més de respectar el medi ambient.

Les fruites i verdures de temporada són aquelles que es recullen, usen i consumeixen en funció del seu cicle biològic i, per tant, només estan disponibles en una època concreta de l’any. Encara que és possible accedir a tot tipus de fruites i verdures en qualsevol mes de l’any, el consum de productes de temporada garanteix el seu sabor i propietats suposant, a més, un estalvi significatiu en el cost del producte. A més si són de producció ecològica es garanteix que estan lliures de pesticides i productes químics tan habituals en les fruites i verdures. A Espanya comptem amb una àmplia varietat de productes de temporada, a continuació parlem de les fruites i verdures de primavera.

Per què és important consumir fruites i verdures de temporada?

Les fruites i verdures de temporada són aquelles que es consumeixen en el seu estat òptim de maduració, respectant el seu cicle de creixement natural. Gràcies a la seva recol·lecció estacional, aquests productes conserven millor les seves propietats nutricionals i són més saborosos i naturals, a més de més econòmics.

A Espanya disposem d’un variat cultiu natural de fruites i verdures, per la qual cosa és més que recomanable conèixer els productes estacionals i donar prioritat a aquells que es troben en temporada.

Les fruites de primavera

Taronges: a la primavera finalitza la producció de taronges, podràs trobar-les en establiments fins als mesos de març i abril. El mateix succeeix amb altres cítrics com la llima, disponibles en òptimes condicions fins al mes d’abril.

Maduixa: una de les fruites més característiques de la primavera! Les maduixes i els maduixots estan en el seu moment òptim de consum durant els mesos de febrer, març, abril i maig.

Kiwi: una fruita més present en els mesos d’hivern, encara que podràs gaudir de kiwis de temporada fins al mes de març i durant les primeres setmanes d’abril.

Nespre: abril i maig són els mesos òptims per al consum de nespres.

Plàtan: el seu cultiu en climes tropicals garanteix la qualitat d’aquest producte durant tot l’any, no hauria de faltar en la teva dieta!

Les verdures de primavera

Ceba: és un ingredient imprescindible en la dieta mediterrània. Tot i que la trobem tot l’any, la seua època òptima de maduració comença al mes d’abril i es perllonga durant tot l’estiu.

Porro: una verdura que es deixa de produir només en els mesos d’estiu (juny, juliol i agost) de manera que la primavera és una època idònia per al seu consum.

Bròquil i coliflor: les dues varietats es troben disponibles a la primavera, el seu consum ha de reduir-se en els mesos d’estiu, quan s’atura la seva producció (de maig a octubre).

Col: fins al mes de juny podràs trobar cabdell de temporada al teu establiment de fruita i verdura de confiança.

Bleda: aprofita per consumir bledes de temporada durant els mesos de març i abril.

Espinac: una altra verdura perfecta per consumir a la primavera i fins al mes de juny, que la seva producció es redueix.

Carabassa: encara que normalment associem aquesta verdura a la tardor, la seva etapa òptima de maduració comença a la primavera, concretament al mes de març-abril.

Espàrrec verd: aprofita els mesos de març, abril i maig per consumir espàrrecs verds de temporada.

Vols saber més sobre les fruites i verdures de primavera?? Consulta ací el triptic del Ministeri d’Agricultura per accedir a informació completa sobre els aliments estacionals. Recorda: aprofitar al màxim els productes és gairebé tan important com conèixer la seva temporalitat, ¡treu tot el partit que puguis a les fruites i verdures de temporada!

 

puntdesabor, la teua tenda de productes ecològics
Compra online la millor fruita i verdura ecològica de tot l’Estat

 

Comments are closed.