Aigua amb llima: la millor beguda per a pendre en dejú

Share Button

Té efectes beneficiosos per a la digestió, la pell, el sistema immunitari, la concentració o la pèrdua de pes. Estem davant d’una barreja miraculosa?

Suplements vitamínics, complements alimentaris, elixirs prodigiosos, remeis clàssics com la gelea reial … Gastem una bona quantitat de diners en productes que ens ajudin a carregar-nos d’energia i ens facin sentir bé des de primera hora del matí. Hi ha, però una beguda que és increïblement barata, que ajuda a perdre pes, que està plena de vitamina C i que farà que la teva pell brilli fins que tornis a dormir: es tracta de l’aigua amb llima.

En puntdesabor tenim les millors fruites i verdures ecològiques que pugues comprar online. Recorda que els nostres productes ecològics estan certificats segons normativa europea. Els productes certificats ecològics són aquells que garanteixen, al 100%, que la procedència dels productes és de l’agricultura ecològica. Acrediten de manera oficial que han estat produïts sense pesticides, plaguicides químics, ni conservants ni organismes modificats genèticament, a més de respectar el medi ambient.

Des de fa temps s’han assenyalat els beneficis d’aquesta simple barreja. Amb tot, la beguda s’ha tornat a posar d’actualitat a transformar-se en una moda entre els devots del fitness. Famosos com Beyoncé han fet especial èmfasi a les xarxes socials sobre els beneficis d’aquestes libacions cítriques. És l’aigua amb llima tan saludable com es diu o es tracta d’un altre bulo alimentari propi dels fenòmens virals? T’expliquem tot el que cal saber sobre aquesta dissolució casolana.

 

 Información nutricional

Per començar no està malament saber què ens aporta un simple got de suc de llima. Com a primer dada, una sola dosi d’aquesta barreja conté un 187% de la quantitat diària recomanada de vitamina C. No et preocupes per aquest excés en el percentatge ja que la vitamina C no pot emmagatzemar-se en l’organisme i els excedents s’eliminen a través de l’orina. Molt poques vegades el consum elevat resulta nociu, manifestant-se en molèsties puntuals com la diarrea o l’acidesa estomacal.

Només cal esprémer mitja llima fresca en un got d’aigua. És molt important beure la barreja només elaborar-la

La llima és a més una important font de potassi, magnesi i minerals. A continuació et mostrem la informació nutricional relativa a un sol got d’aigua de llima:

 • 61 calories.
 • 3 grams de proteïnes.
 • 6 grams de sucre.
 • 0 grams de greixos.
 • 112 mil·ligrams de vitamina C (187% de la CDR: quantitat diària recomanada).
 • 303 mil·ligrams de potassi (9% de la QDR).
 • 31.7 micrograms d’àcid fòlic (8% de la QDR).
 • 0.1 mil·ligrams de vitamina B6 (6% de la QDR).
 • 0.1 mil·ligrams de tiamina (5% de la QDR).
 • 0.1 mil·ligrams de coure (4% de la QDR).
 • 1 mil·ligram de fibra (4% de la QDR).
 • 14.6 mil·ligrams de magnesi 4% de la QDR).
 • 0.4 mil·ligrams de vitamina I (2% de la QDR)

En dejú

Per a la preparació, només cal esprémer mitja llima fresca en un got d’aigua. És molt important beure la barreja res més elaborar-la. No la prepares mai el dia anterior, ja que amb el pas del temps anirà perdent les seves propietats. Fonamental també prendre la beguda abans de ingenir qualsevol altre aliment. El millor és beure-mitja hora abans de l’esmorzar, ja que el que l’aigua de llimona t’ajudarà a absorbir millor els nutrients del primer àpat del dia.

Respecte a quines llimes comprar, com no, et recomanem encaridament que siguen ecològics i madurs i que tinguen la pell ben groga, ja que si estan verds seves propietats no seran les mateixes. Es recomana també fugir dels que estiguin massa passats, amb arrugues o que siguin durs al tall.

Un dels pocs inconvenients de l’aigua de llima es troba en que ataca l’esmalt dental. Per prevenir aquest efecte secundari recorda rentar-te les dents després de la ingesta.

Beneficis de l’aigua de llima

Ja coneixes tota la informació que necessitaves per realitzar la millor dissolució, però quines bondats té l’aigua de llima per a l’organisme? Prepara’t perquè la llista és llarga:

1. Ajuda a fer la digestió. L’aigua de llimona estimula la producció de bilis. Això contribueix a que el menjar es desplaci per l’intestí amb més facilitat.

2. Té efectes desintoxicants. La llimona aconsegueix una millor absorció de nutrients, genera menys inflor a l’abdomen i facilita que els nivells d’insulina romanguin estables. D’altra banda, el suc d’aquesta fruita té efectes diürètics pel que et trobaràs, això sí, acudint al bany amb més freqüència. Això no és negatiu, molt al contrari, ajuda a eliminar toxines desintoxicant el cos i la pell. Aquesta fruita també és òptima per netejar el fetge i desfer-nos de certes substàncies poc saludables que s’acumulen en l’aparell digestiu. La llimona té també propietats laxants i és útil contra el restrenyiment.

3. Estimula el sistema immunitari. El cos no genera per si mateix vitamina C, pel que és molt important obtenir aquesta substància a través de l’alimentació. Com ja hem vist, la llimona aporta una quantitat important d’aquest element que activa la producció de glòbuls blancs. Els beneficis contra el refredat i la grip, per a aquesta època de l’any, són evidents. Aquesta fruita conté a més saponina, 1 fitoquímico que actua contra els microbis.

4. És una beguda energètica natural. L’aigua de llimona és una bona alternativa al xut de cafeïna que necessites al matí. Quan els ions amb càrrega negativa de la llimona entren en el teu cos, el resultat automàtic és un augment d’energia. Deixa de banda les begudes per a esportistes carregades d’additius i opta per l’aigua de llimona si tens per davant una jornada d’intens treball.

5. Rejoveneix la pell. Els antioxidants presents en la llima ajuden a lluitar contra el dany causat pels radicals lliures, permetent que la pell ofereixi un bon aspecte i millorant la seva brillantor natural. La vitamina C ajuda també a la producció de col·lagen, essencial per suavitzar les línies d’expressió de la cara. Un estudi publicat per la ‘American Society for Clinical Nutrition’ conclou que unes quantitats òptimes de vitamina C prevenen la formació d’arrugues, així com la sequedat a la pell.

6. Ajuda a perdre pes. Les llimones tenen pectina, un tipus de fibra que genera sensació de sacietat i ens ajuda a combatre els desitjos.

7. Millora certes capacitats de la ment. La llimona és ric en magnesi i potassi i els seus beneficis per a la concentració són patents. Un got d’aigua de llimona és molt recomanable per als estudiants que es troben en època d’exàmens. També té efectes anti-estrès i ajuda a combatre l’ansietat i la depressió.

8. Refresca l’alè. La llima estimula la secreció de saliva i l’aigua prevé la sequedat bucal, lluitant contra l’excés de bacteris a la boca i millorant l’alè. A més d’aportar un fresc aroma, aquesta beguda alleuja alguns símptomes de la gingivitis i del mal de queixal.

 

font: elconfidencial.com per Gonzalo Diego de Ramos

 
puntdesabor, la teua tenda de productes ecològics
Compra online la millor fruita i verdura ecològica de tot l’Estat

Comments are closed.